Select Language : English

Americas

Brazil: English / 日本語 / Português do Brasil
United States: English

Europe, Middle East, Africa (EMEA)

EMEA:
(Belgium, France, Germany, Netherlands, Spain, United Arab Emirates, United Kingdom)
English / 日本語 / Español / Deutsch / Français
Russia: English / 日本語 / русский

Asia Pacific

Japan(Business): English / 日本語
Japan(Residential): English / 日本語
Australia(NTT Com ICT Solutions): English
Mainland China: English / 日本語 / 簡體中文
Hong Kong & Macao: English / 日本語 / 繁体中文 / 簡體中文
India: English / 日本語
Indonesia: English
Korea: English / 日本語 / 한국어
Malaysia: English
Philippines(DTSI): English
Singapore: English / 日本語
Taiwan: English / 日本語 / 繁体中文
Thailand: English / 日本語
Vietnam: English / 日本語

Privacy Policy

“If you are reading this Privacy Statement on behalf of a body corporate/business enterprise which maintains/maintained contractual relationship with NTT MSC Sdn. Bhd. (as defined below), this Privacy Statement is intended to be addressed to, without limitation, the individual customer, obligor, corporate officers (e.g. authorized signatories/dealer and company secretary), directors, shareholders, beneficial owners (e.g. sole proprietor and partners) of the body corporate/business enterprise (the "Relevant Individuals") and "you" shall be construed accordingly to mean the Relevant Individuals.”

PRIVACY POLICY

Thank you for your continuous support. This Privacy Policy explains how NTT MSC Sdn. Bhd. (“NTT MSC”) handles the personal information that you provide to us in the course of your dealings with NTT MSC. We are committed to protecting all Personal Data kept by us and providing you with the highest level of customer service. We wish to draw your attention to NTT MSC’s privacy policy which is in compliance with the Personal Data Protection Act, 2010.

 

Generally, basic personal data such as your name, n a t i o n a l identification card number, residential and business mailing address, phone and/or mobile number(s), email address(es), contact preferences. Further under different circumstances, specific personal data may be required and collected from you or third party sources for certain dealings, transactions or activities. These are some examples:

  • when you obtain any insurance provided by NTT MSC, personal data relating to your personal health and medical history (including the medical histories of your immediate family members) will be collected;
  • when you apply for a job with NTT MSC, personal data relating to your qualifications, employment history, your knowledge, experience and expertise will be collected;
  • when you offer to provide goods and services to NTT MSC, personal data relating to your qualifications, experience and expertise will be collected. NTT MSC may also seek verification of your data with the appropriate professional body and public sector;
  • where you are a director, manager, company secretary or shareholder of a company which has or intends to have any dealings, transactions or activities (including those listed above), personal data relating to your directorship, or position as manager, company secretary, or shareholding in the company will be collected;

What Personal Information do we collect?

Generally, basic personal data such as your name, n a t i o n a l identification card number, residential and business mailing address, phone and/or mobile number(s), email address(es), contact preferences. Further under different circumstances, specific personal data may be required and collected from you or third party sources for certain dealings, transactions or activities. These are some examples:

  • when you obtain any insurance provided by NTT MSC, personal data relating to your personal health and medical history (including the medical histories of your immediate family members) will be collected;
  • when you apply for a job with NTT MSC, personal data relating to your qualifications, employment history, your knowledge, experience and expertise will be collected;
  • when you offer to provide goods and services to NTT MSC, personal data relating to your qualifications, experience and expertise will be collected. NTT MSC may also seek verification of your data with the appropriate professional body and public sector;
  • where you are a director, manager, company secretary or shareholder of a company which has or intends to have any dealings, transactions or activities (including those listed above), personal data relating to your directorship, or position as manager, company secretary, or shareholding in the company will be collected;

What are the purposes which we use your Personal Information?

You agree that all Personal Data collected and/or gathered by NTT MSC may be used in one of the following ways (“Purposes”). Assessing and processing your application or continued provisioning of the services (whichever is applicable); For the performance of NTT MSC’s contract of providing any Services to you which has been entered or to be entered, including without limitation (a) for NTT MSC to communicate with you, (b) for solicitors to prepare the agreements either in house or external and to communicate with you, (c) for provision of information to relevant authorities and service providers in particular (but not limited to ) for the purpose to facilitating the provision of utilities and services or as otherwise required or permitted by law or the authorized utilities/ services providers, (d) notification ( and convening of ) meetings, invoices and other documents as the law may require or permit; To administer and give effect to the commercial transaction and the management and/or enforcement thereof, and to contact and communicate with you and/or the organization and/or such other persons or companies as represented by you; Responding to enquiries, audit, complaints or legal proceedings; To investigate and resolve any service issues, billing queries, activities or other enquiries that is submitted to us regarding our Services ( including our Network and people ) and service providers; For the company’s record keeping in the ordinary course of its business; Verification purposes to establish the existence of any previous or outstanding breaches, indebtedness, and defaults whatsoever that the individual concerned may have with any third party; Provide you with regular communications from NTT MSC relating to the services provided (including but not limited to conducting market analysis, updates, development and changes to the Services, marketing launch); Investigation of complaints, suspected suspicious transactions and research for service improvement; To any party involved in or related to a legal proceeding, for purposes of the proceedings; To regulatory bodies or other government authorities in compliance with requirements under the law or towards the detection or prevention of crime and/or fraud in respect of the Service; and and other incidental and associated purposes relating to any of the above. By submitting your information to NTT MSC, you consent and authorize NTT MSC obtaining and verifying any information about you which NTT MSC may require in connection with your application for any of NTT MSC’s services and/or review of the existing account with NTT MSC from any third party, especially credit bureau or reference agencies. Further NTT MSC may collect and/or seek verification of your personal data, include the following, your employer in relation to your income. Such consent and authorization herein will extend to any information obtained from any of the account(s) presently maintained for you, any new application for any form of services rendered by NTT MSC, such historical financial or credit records, data or information whether or not provided personally or by any other sources relating to you which was collected, received, captured, compiled, secured and/or obtained by NTT MSC through or by whatever means or methods or forms.

Disclosure of Your Personal Information

If you choose to register and transact with NTT MSC, your personal information may be shared where necessary and only on a need to know basis with other agencies so as to serve you in the most efficient and effective manner. An example might be in terms of resolving or addressing complaints that require escalation to other NTT MSC subsidiary or agencies. NTT MSC may disclose your personal information to the following parties for the purposes stated above:-

  • As part of NTT Group of Companies, with our Head Office/parent company in Japan, various aspects of our operations are reported to our Head Office. The information in such reports may include your personal data.
  • To any relevant bank, financial institution or similar entity as may be instructed by you pursuant to any credit facility or payment mechanism initiated at your request and/or the company which you represent;
  • Third parties (including those overseas) who provide data processing services;
  • Any credit reference agencies or, in the event of default, any debt collection agencies;
  • Any person, who is under a duty of confidentiality to which has undertaken to keep such data confidential, which NTT MSC has engaged to fulfil its obligations to you; and
  • Any actual or proposed assignee, transferee, participant or sub-participant of NTT MSC’s rights or business.
  • To any auditors, professional advisors, third party service providers, nominees, agents or contractors appointed by NTT MSC in order to carry out the above mentioned Purposes within and outside Malaysia; and
  • Otherwise as required or permitted under Malaysian law, including without limitation, the Personal Data Protection Act 2010.

Your personal information will not be disclosed to any unauthorized third party.

Your personal information may be disclosed due to reasons of law, legal process, litigation, and/or requests from public and governmental authorities and any disclosure will be to such public and governmental authorities only. We may also disclose information about you if we determine that for purposes of national
security, law enforcement, or other issues of public importance, disclosure is necessary or appropriate.Where you provide NTT MSC with any personal information of a third party for the purpose of the Services, you shall :

  • Undertake and warrant to NTT MSC that you are in possession of all necessary consents and shall continue to maintain such consents as may be required for the processing and transfer of such personal information by NTT MSC; and
  • Agree that it shall be your responsibility to advise NTT MSC in writing in the event there is any relevant change in the information including personal data supplied to NTT MSC which requires action on the part of NTT MSC.

If you would like to request access or correction of your personal information, you may contact NTT MSC. Any request of access to correct personal information may be subjected to a fee and also to applicable provisions in the PDPA. However, we reserve the right to decline to process requests which jeopardize the security and privacy of the personal information of others as well as requests which are impractical or not made in good faith.

Where you elect to limit NTT MSC’s right to process your personal information, you may contact NTT MSC at pdp@arc.net.my

Please note that all notifications or other communications from you to NTT MSC must be in writing, legible and contain your full name, current address, national registration identity card number and contact particulars. NTT MSC reserves the right not to entertain any notices or communications which do not contain
the foregoing particulars, incomprehensible, are illegible or where the party concerned cannot be contacted or where contact particulars are found to be incomplete, inaccurate or in error.

We may review and update this privacy policy from time to time to reflect changes in the law, changes in our business practices, procedures and structure, and the community’s changing privacy expectations. While it is not generally feasible to notify you of changes to this privacy policy, the latest version of the privacy policy may be available at www.my.ntt.com or such mode as NTT MSC may deem appropriate. You agree that by your continued usage of the Services after such notification, that you have agreed to be bound by, accepted, and/or consented to such revision and/or modification.

Security of your personal data

We ensure that the processing of your personal data is carried out in a secure environment to prevent loss, unlawful disclosure and misuse of your personal data:

  • your personal data is only processed by authorised personnel;
  • Our data processors (within or outside Malaysia) undergo stringent evaluation and audits to ensure they maintain a secure environment;
  • We and our data processors maintain physical security such as locks and security systems over personal data kept in paper and electronic data stores and premises;
  • we and our data processors also maintain computer and network security such as anti-virus programs, usage of passwords and encryption codes; and
  • We also maintain and monitor our online security systems to ensure your personal data is appropriately protected.

How long does NTT MSC keep your personal data

We will keep your personal data for the duration of time to carry out the purpose for which your personal data was collected and also for the other purposes set out in this Privacy Policy, including to handle enquiries, audit, complaints or legal proceedings and introduce products or services sold or distributed by us. We will also abide by legal, tax and other regulatory and industry requirements/guidelines for keeping records including our retention of record policy.

Queries or Complaints

If you have any queries or complaints about this privacy policy, you can contact us at pdp@arc.net.my

Exclusion

In the event of any inconsistency between the English version and the Bahasa Malaysia version of this privacy policy, the English version shall prevail over the Bahasa Malaysia version.

 

Jika anda sedang membaca Kenyataan Privasi ini bagi pihak sesuatu badan korporat/perusahaan perniagaan yang mengekalkan/pernah mengekalkan hubungan kontrak dengan NTT MSC Sdn Bhd (sebagaimana yang ditakrifkan di bawah), Kenyataan Privasi ini bertujuan untuk ditujukan kepada, tanpa batasan, pelanggan individu, penanggung kewajipan, pegawai korporat (contohnya penandatangan/perunding yang diberi kuasa dan setiausaha syarikat), pengarah, pemegang saham, pemilik bermanfaat (contohnya pemilik tunggal dan rakan kongsi) badan korporat/perusahaan perniagaan berkenaan ("Individu-individu Berkenaan") dan "anda" akan ditafsirkan sewajarnya untuk bermakna Individu-individu Berkenaan.

DASAR PRIVASI

Terima kasih atas sokongan anda yang berterusan. Dasar Privasi ini menerangkan bagaimana NTT MSC Sdn. Bhd. (“NTT MSC”) mengendalikan maklumat peribadi yang anda berikan kepada kami dalam perjalanan urusan anda dengan syarikat NTT MSC. Kami komited untuk melindungi semua data peribadi yang disimpan oleh kami dan menyediakan anda dengan tahap tertinggi perkhidmatan pelanggan. Kami ingin menarik perhatian anda kepada dasar privasi NTT MSC yang mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010.

Apakah maklumat Peribadi yang kami kumpul?

Secara am, data peribadi asas seperti nama anda, nombor kad pengenalan, alamat kediaman dan perniagaan, nombor telefon dan nombor telepon bimbit, alamat e-mel, cara perhubungan pilihan anda. Pada keadaan tertentu,Data peribadi khusus mungkin dikehendaki dan diambil daripada anda atau sumber pihak ketiga
untuk urusan, urusniaga atau aktiviti tertentu. Berikut adalah beberapa contoh:

  • apabila anda memperolehi insurans yang ditawarkan oleh NTT MSC, data peribadi yang berhubungan dengan kesihatan peribadi anda dan sejarah perubatan (termasuk sejarah perubatan ahli keluarga terdekat anda) boleh dikumpulkan;
  • apabila anda memohon pekerjaan dengan NTT MSC, data peribadi yang berkaitan dengan kelayakan, sejarah pekerjaan, pengetahuan, pengalaman dan kepakaran anda akan dikumpul;
  • apabila anda menawarkan untuk menyediakan barangan dan/atau perkhidmatan kepada NTT MSC, data peribadi yang berkaitan dengan kelayakan, pengalaman dan kepakaran anda akan dikumpulkan. NTT MSC juga boleh mengumpul atau mendapatkan pengesahan data anda dengan badan professional yang berkenaan dan sumber awam;
  • di mana anda adalah seorang pengarah, pengurus, setiausaha syarikat atau pemegang saham syarikat yang mempunyai atau bercadang untuk mempunyai apa-apa urusan, urusniaga atau aktiviti (termasuk yang disenaraikan di atas), data peribadi yang berkaitan dengan pengarah atau jawatan sebagai pengurus, setiausaha syarikat, atau pegangan saham dalam syarikat itu akan dikumpulkan.

Apakah tujuan kami menggunakan maklumat Peribadi Anda?

Anda bersetuju bahawa semua data peribadi yang dikumpul dan / atau dikumpulkan oleh NTT MSC boleh digunakan dalam salah satu cara berikut ("Tujuan").

  • menilai d a n m e m p r o s e s permohonan anda atau p e r u n t u k a n b e r t e r u s a n perkhidmatan (yang mana berkenaan);
  • Untuk pelaksanaan kontrak NTT MSC untuk menyediakan apa-apa Perkhidmatan kepada anda yang telah dibuat atau akan dibuat, termasuk tanpa had (a) bagi NTT MSC untuk berkomunikasi dengan anda, (b) untuk peguamcara untuk menyediakan perjanjian dan untuk berkomunikasi dengan anda, (c) untuk pemberian maklumat kepada pihak berkuasa berkenaan dan pembekal-pembekal perkhidmatan servis khususnya (tetapi tidak terhad) untuk memudahkan pemberian pelbagai kemudahan dan perkhidmatan atau dalam perkara-perkara lain yang diperlukan/dibenarkan menurut undang-undang atau pihak pemberi kemudahan yang dibenarkan, (d) pemberitahuan (dan mengadakan) mesyuarat, invois dan dokumen lain yang undang-undang yang mungkin memerlukan atau permit;
  • Untuk mengendalikan dan memberi kesan kepada transaki komersial dan pengurusan dan/atau penguatkuasaanya, dan berhubung dan berkomunikasi dengan pemberi data dan/atau organasasi dan/atau orang lain atau syarikat ayng diwakili oleh pemberi data;
  • memberi respon kepada pertanyaan, audit, aduan atau prosiding undang-undang;
  • untuk menyiasat dan menyelesaikan apa-apa isu-isu perkhidmatan, pertanyaan bil, aktiviti atau siasatan lain yang dikemukakan kepada kami mengenai Perkhidmatan kami (termasuk Rangkaian dan orang kami) dan pembekal perkhidmatan servis;
  • rekod simpanan syarikat dalam urusan biasa perniagaannya;
  • Tujuan pengesahan untuk menubuhkan kewujudan apa-apa pelanggaran yang dahulu atau tertunggak, hutang, dan keingkaran jua individu yang berkenaan mungkin ada dengan mana-mana pihak ketiga;
  • membekalkan anda dengan komunikasi dari masa ke semasa daripada NTT MSC, yang berkaitan dengan perkhidmatan yang diberikan (termasuk tetapi tidak terhad kepada yang menjalankan analisis pasaran, kemas kini, perkembangan dan perubahan kepada Perkhidmatan, pelancaran pemasaran );
  • siasatan aduan, transaksi-transaksi yang mencurigakan dan penyelidikan untuk pembaikan perkhidmatan.
  • Untuk sebarang pihak yang terlibat atau berkaitan dengan prosiding undang-undang, untuk tujuan prosiding;
  • Untuk badan kawal sedia atau pihak berkuasa kerajaan tempatan bagi tujuan pematuhan undang-undang atau bagi usaha mengenal pasti , membanteras jenayah dan/atau pemalsuan berkenaan dengan Perkhidmatan;

dan tujuan-tujuan sampingan dan berkaitan lain yang berhubungan dengan mana-mana di atas.

Dengan mengemukakan maklumat anda kepada NTT MSC, anda mengizinkan dan memberi kuasa kepada NTT MSC untuk memperolehi dan mengesahkan apa-apa maklumat mengenai anda yang mungkin dikehendaki oleh NTT MSC yang berkaitan dengan pemohonan anda untuk mana-mana atau perkhidmatan NTT MSC dan/atau semakan akaun anda yang sedia ada dengan NTT MSC, dari mana-mana pihak-pihak ketiga, terutamanya biro kredit atau agensi rujukan.Selain daripada itu, NTT MSC boleh mengumpul dan/atau mendapatkan pengesahan majikan anda berhubung dengan pendapatan anda. Keizinan dan pemberian kuasa di sini akan dilanjutkan kepada apa-apa maklumat yang diperolehi dari mana-mana akaun yang dikekalkan untuk anda pada masa ini, apa-apa pemohonan baru untuk apa jua bentuk perkhidmatan yang diberikan oleh NTT MSC, rekod sejarah kewangan atau kredit, data atau maklumat sama ada dibekalkan oleh diri sendiri atau dari sumber-sumber lain yang berhubungan dengan anda yang telah dikumpul, diterima, diambil, disusun, didapati dan/atau diperolehi oleh NTT MSC dengan apa jua cara atau kaedah atau bentuk.

Pendedahan Maklumat Peribadi Anda

Jika anda memilih untuk mendaftar dan bertransaksi dengan NTT MSC, maklumat peribadi anda mungkin akan dikongsi di mana perlu dan hanya atas dasar perlu tahu sahaja dengan agensi lain supaya anda boleh dilayani dengan cara yang paling efisyen dan efektif. Contohnya, mungkin dari segi menyelesaikan atau menangani aduan- aduan yang memerlukan perhatian dan penglibatan daripada subsidiari-subsidiari atau agensi-agensi NTT MSC. NTT MSC mungkin akan mendedahkan maklumat peribadi anda kepada pihak- pihak berikut untuk tujuan yang dinyatakan di atas:-

  • Sebagai sebahagian daripada Kumpulan NTT, dengan Ibu Pejabat kami/syarikat induk di Japan,pelbagai aspek operasi kami diloporkan kepada Ibu Pejabat kami. Maklumat dalam laporan itu mungkin termasuk data peribadi anda.
  • Kepada mana-mana bank yang berkaitan, institusi kewangan atau entiti yang sama sebagaimana yang diarahkan oleh anda menurut apa-apa kemudahan kredit atau mekanisme pembayaran dimulakan atas permintaan dan / atau anda syarikat yang anda wakili;
  • pihak ketiga (termasuk yang di luar negara) yang menyediakan perkhidmatan pemprosesan data;
  • mana-mana agensi rujukan kredit atau, sekiranya berlaku kemungkiran, mana-mana agensi pemungutan hutang;
  • mana-mana orang, yang berada di bawah kewajipan kerahsiaan yang telah mengaku janji untuk memastikan data tersebut disimpan secara rahsia, yang telah dilantik oleh NTT MSC untuk memenuhi tanggungjawabnya kepada anda;
  • mana-mana pemegang serah hak sebenar atau yang dicadangkan, penerima pindahan, peserta atau sub-peserta hak atau perniagaan NTT MSC;
  • Untuk apa-apa juruaudit, penasihat-penasihat profesional, pembekal perkhidmatan pihak ketiga, calon, ejen atau kontraktor yang dilantik oleh NTT MSC untuk menjalankan maksud yang disebut di atas dalam dan di luar Malaysia;
  • Jika tidak sebagaimana yang dikehendaki atau dibenarkan di bawah undang-undang Malaysia, termasuk tanpa had, Akta Perlindungan Data Peribadi 2010.

Maklumat peribadi anda tidak akan didedahkan kepada mana-mana pihak ketiga yang tidak berautoriti.

Maklumat peribadi anda mungkin akan didedahkan atas sebab-sebab undang-undang, proses-proses undang-undang, litigasi, dan/atau permintaan dari pihak berkuasa awam dan kerajaan dan pendedahan akan dibuat kepada pihak berkuasa awam dan kerajaan berkenaan sahaja. Kami juga mungkin akan mendedahkan maklumat mengenai anda sekiranya kami menentukan bahawa pendedahan adalah perlu atau sesuai bagi tujuan keselamatan negara, penguatkuasaan undang-undang, atau isu-isu kepentingan awam.

Di mana anda menyediakan NTT MSC sebarang maklumat peribadi pihak ketiga untuk tujuan Perkhidmatan tersebut, anda hendaklah:

  • Melaksanakan dan waran kepada NTT MSC bahawa anda memiliki semua persetujuan yang diperlukan dan akan terus mengekalkan persetujuan itu sebagaimana yang dikehendaki untuk pemprosesan dan pemindahan maklumat peribadi sedemikian oleh NTT MSC; dan
  • Bersetuju bahawa adalah menjadi tanggungjawab anda untuk memberi nasihat kepada NTT MSC secara bertulis sekiranya terdapat sebarang perubahan yang berkaitan dalam maklumat termasuk data peribadi yang diberi untuk NTT MSC yang memerlukan tindakan di pihak NTT MSC.

Jika anda ingin meminta akses atau pembetulan maklumat peribadi anda, anda boleh menghubungi NTT MSC. Mana- mana permintaan akses untuk pembetulan maklumat peribadi mungkin tertakluk kepada pembayaran dan juga peruntukan yang terpakai dalam PDPA. Walau bagaimanapun, kami berhak untuk menolak permintaan untuk memproses yang menjejaskan keselamatan dan privasi maklumat peribadi orang lain serta permintaan yang tidak praktikal atau tidak dibuat dengan suci hati.

Jika anda memilih untuk menghadkan hak NTT MSC untuk memproses maklumat peribadi anda, anda boleh menghubungi NTT MSC pdp@arc.net.my

Sila ambil perhatian bahawa semua pemberitahuan atau komunikasi lain daripada anda untuk NTT MSC mesti secara bertulis, mudah dibaca dan mengandungi nama penuh, alamat terkini, nombor kad pengenalan pendaftaran negara dan butir-butir hubungan. NTT MSC berhak untuk tidak melayan apa-apa notis atau komunikasi yang tidak mengandungi butir-butir yang tersebut di atas, tidak dapat difahami, adalah tidak boleh dibaca atau di mana pihak yang berkenaan tidak dapat dihubungi atau di mana butir-butir hubungan adalah didapati tidak lengkap, tidak tepat atau salah.

Kami boleh mengkaji semula dan mengemaskini dasar privasi ini dari semasa ke semasa untuk mencerminkan perubahan dalam undang-undang, perubahan dalam amalan perniagaan, prosedur dan struktur, dan perubahan jangkaan privasi masyarakat. Oleh kerana secara amnya ia adalah tidak praktikal untuk memaklumkan kepada anda tentang perubahan kepada dasar privasi ini, versi terbaru dasar privasi ini boleh didapati di www.my.ntt.com atau cara seperti NTT MSC yang difikirkan sesuai. Anda bersetuju bahawa dengan penggunaan berterusan Perkhidmatan ini selepas pemberitahuan itu, bahawa anda telah bersetuju untuk terikat oleh, diterima, dan / atau bersetuju dengan semakan dan / atau pengubahsuaian tersebut.

Keselamatan data peribadi anda

NTT MSC memastikan bahawa pemprosesan data peribadi anda dijalankan dalam persekitaran yang selamat untuk mencegah kehilangan, pendedahan yang menyalahi undang-undang dan penyalahgunaan data peribadi anda:

  • data peribadi anda hanya akan diproses oleh kakitangan yang dibenarkan;
  • data pemprosesan NTT MSC (di dalam atau di luar Malaysia) menjalani penilaian yang ketat dan audit untuk memastikan mereka mengekalkan persekitaran yang selamat;
  • NTT MSC dan pemproses data mengekalkan keselamatan fizikal seperti manga berkunci dan sistem keselamatan ke atas data peribadi yang disimpan dalam kertas dan pangkalan data elektronik dan premis;
  • NTT MSC dan pemproses data juga mengekalkan keselamatan komputer dan rangkaian seperti kawalan akses (ID & kata laluan, kata laluan-satu masa), acara keselamatan & pemantauan amaran, perlindungan antivirus, pengesanan pencerobohan & pencegahan dan penyulitan untuk perlindungan
    data; dan
  • NTT MSC juga menyenggara dan memantau sistem keselamatan dalam talian untuk memastikan data peribadi anda dilindungi sewajarnya.

Berapa lama NTT MSC akan menyimpan data peribadi anda

NTT MSC akan menyimpan data peribadi anda bagi tempoh masa untuk menjalankan tujuan yang mana data peribadi anda dikumpulkan dan juga untuk tujuan lain yang dinyatakan dalam Dasar Privasi ini, termasuk untuk mengendalikan pertanyaan, audit, aduan atau prosiding undang-undang dan memperkenalkan produk atau perkhidmatan yang dijual atau diedarkan oleh NTT MSC. Kami juga akan mematuhi peraturan undang-undang, cukai dan keperluan / garis panduan pihak berkuasa dan industri untuk menyimpan rekod termasuk pengekalan polisi rekod.

Pertanyaan atau Aduan

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau aduan mengenai dasar privasi ini, anda boleh menghubungi kami dipdp@arc.net.my

Pengecualian

Sekiranya terdapat sebarang ketidakseragamaan di antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, dasar polisi ini, maka versi Bahasa Inggeris akan mengatasi versi Bahasa Malaysia.

If you have any queries or complaints about this privacy policy, you can contact us at pdp@arc.net.my



Back to Top